Polen-Expressen (förlåt)

Klockan nio vaknade vi. Det var som vanligt varmt. Först packade vi ihop det sista sen åt vi frukost. Redan igår upptäckte vi att ett av våra nyckelkort var borta, så vi var lite oroliga när vi skulle checka-ut. Receptionisten frågade oss om vi letat. Vilket vi hade. Överallt. Men så sa hon typ "nevermind" och lät oss gå. Jag (Emma) trodde hela vägen till stationen att hon skulle komma efter oss men icke.

Vi hade alla lite koruna (tjeckiska cash) kvar som behövde spenderas innan vi åkte vidare. Jag hade typ 60kr kvar, för vilka jag köpte nödvändiga saker så som; kaka, litet olinjerat block, sudd (har ingen blyerts med mig), soduko- häfte och svart bläckpenna. :)

För att komma till Wroclaw i Polen från Prag i Tjeckien tog vi tre olika tåg. Det sista var jättefint. Röda sammetssäten, jättetrevlig men ej engelsktalande personal och nästan helt tomt. Utanför passerade gula åkrar omgivna av grön bladskog, solen höll på att gå ner och fönstren var öppna. 



I det första tåget satt vi bredvid vad vi tror var två polska damer. De halade upp två halvliters stora ölburkar som de hällde över till mugg-termosar (!). Det kändes så typiskt. 




Väl framme i Wroclaw så åt vi, snyltade på Wi-fi, tog ut pengar och frågade i turist info:n om hur vi skulle ta oss till hostelet. Som vanligt gav de oss en vägbeskrivning med tram och sa att det är alldeles för varmt och lågt för att gå, som vanligt så gick vi och klagade över att de ALLTID underskattar oss. Hostelet vi bor på nu heter Big City hostel och ligger en bit utanför, men inte jättelångt. Det ligger i ett rött  gammalt tegelhus med jättefina fönster. Just nu sitter jag i ett av dessa fina fönster och skriver. En del av fönstret är öppet, det är supervarmt. Hur ska vi kunna sova i detta varma 10-bäddsrum? En våning under så värmer två operasångare upp. Det låter ganska vackert och passar bra in till murgrönebeklädda tegelhusen. Men innan vi äntligen får sova ut så ska vi hitta vatten. Man kan inte dricka kranvattnet här. I broschyren stod det att det kan "may taste funny and not be good for you". 

Allmänt |
Upp