Fast i snurrande örnar

Vi vaknade tidigt i Hamburg och packade snabbt som vinden våra väskor. Vi ville ut ut vårt rum så fort som möjligt då vår rumskompis inte var alltför glad över vår existens. På den korta vägen till tågstationen köpte vi mat till den 5h långa tågresan till Köpenhamn. McDonalds till frukost och lunch? Absolut. Sedan skyndade vi oss och hoppade på ett proppfullt tåg. Vi hade inte reserverat platser och hamnade därför på golvet som många andra. Inte så bekvämt.

Efter några timmar stannar tåget och alla bes att gå av, vi förstår ingenting eftersom de pratar på tyska/danska. Men det visar sig att vi är på en färja som ska ta oss från Tyskland till Danmark. En bra omväxling från att åka tåg iallafall. På färjan gick vi runt i taxfree-shoppen och gick ut där det blåste som bara den.

I Köpenhamn checkade vi in på det fancy-igaste hostelet på vår resa hittills, (som också blir det sista) 18 våningar och en väldigt fin utsikt från rummet. Vi såg en slags utomhuspool som vi tänkte bada i idag (skriver detta en dag efter), men det hände aldrig. 
Direkt efter det pinnade vi på till Tivolit, som är en nöjespark här. En mysig park där vi åkte bergochdalbanor, radiobilar och ett flygplan. Flygplanet var nog deras värsta attraktion, tänk en slägga som snurrar runt, uppochner och vrider på sig, och längst ut sitter vi. Efteråt var vi helt snurriga, men den var kul! Till middag blev det ytterligare en hamburgare, efter att vi redan ätit ungefär 3 hamburgare under dagen, men det funkar alltid. I en annan attraktion satt vi i örnar som åkte runt och uppochner, det gick bra till den början, men när den stannat och vi skulle gå av så gick det inte. Jag (Johanna) fick hjälp av Emma, men Agnes satt fast, som tur var hjälpte den mindre (tyvärr) snygga karusell-killen henne (det fanns två olika) och vi kunde lämna området. 

När vi åkt allt vi kände för, promenerade vi den korta biten tillbaka till hostelet. Där vår ena rumskompis befann sig, han har inget hår förutom en liiten sparad bit mitt på huvudet. Tyvärr så öppnade han fönstret (som vi stängt pågrund av kylan), men vad skulle vi gjort liksom? 

Allmänt |
Upp