29/7, Zombies på väg till Vicenza

Klockan sju ringde väckarklockorna i kör efter att vi fått sovit i si sådär 3 timmar. Vi kom hem vid typ 4 tiden igår då vi tänkte att det skulle vara nice att ta en promenad hem från klubben istället för bussen (vilket typ tog en timme). Kvällen/natten var för övrigt nice med sjysta personer. Väl på morgon klev vi upp som zombies och tryckte ned allt vi hade stökat runt ner i ryggsäckarna för att ge oss iväg till tågstationen. Där vi efter lite förvirring av vad de italienska rösterna snackade om i högtalarna hittade vi vår perrong, då det plötsligt bara bytt spår. Väl på tåget var det som att stiga in i en bastu. Inte så kul direkt, men man får helt enkelt gilla läget och ta vad som man kan hitta till solfjädrar/fläktar. Jag (Agnes) insåg att interrail-biljetten fungerade bra, mindre bra var boken. Men det mesta funkar faktiskt på ett eller annat sätt.
På tågen är det ofta lite svårt att hålla koll på vilken station man är på, då dessa italienare tror att man har själv full koll (men man vet inte ett skvatt) då de aldrig säger eller står något om vart man är. Men vi hittade fram till slut.
Vårt rum här på hostelet är nu totalt invaderat av oss (som tur så är det bara vi som bor där). Med kläder hängandes i varenda liten vrå. Då vi, efter att ha försökt väcka Emma som vägra vakna (men slutligen lyckades vi), tvättat för första gången den här resan. I handfatet som inte hade någon propp. Vi vet inte hur rent det är, men blött är det i alla fall. Det är lite som en hinderbana i rummet och vi hoppas att det inte kommer någon som ska behöva bo med oss i denna röra. 

Slutligen så har vi varit och ätit italiensk pizza på en restaurang här i närheten av hostel. Mycket gott! När vi ätit klart öppnade sig himlen och regnet öste ner i full kareka. Tappra som vi är sicksackade vi fram genom regnet från pelare till pelare. Samtidigt som åskan dundrade och några blixtar sken upp himlen. 
Allmänt |
Upp