Agnes kliar på sina myggbett (ej massage)

Jag längtar tills vi ska åka nattåg och mysa i kupén. Kanske till och med ladda ner en film! Vi ska fälla ut sätera så det blir en ända stor säng! (Detta var innan) 

Verkligheten: Klockan är halv två det sitter redan ett par i kupén så vi kan inte fälla ut sätena. En biljettkontrollat tänder lyset och säger något på italienska. Vi fattar inget. En farbror sätter sig på det sjätte och sista sättet. Jag stoppar in mina fötter under Johanna så inte mina ben ska ramla ner igen. Ingen kan sova men alla blundar. Framme i Villach är klockan fyra är det iskallt. I stationshuset är alla glasdörrar vidöppna och golvet hårt. Vi väntar. Johanna och jag (Emma) köpte en varsin enorm typ kanelbulle men som var syrlig. Agnes tog en croissant. Vi hade inte ens något batteri på våra mobiler. Om man la ihop alla slumrar vi gjorde så sov vi nog ca 2 timmar var, därför var det inte med större entusiasm vi letade efter hostel (vi hade ej bokat) väl framme i Ljubljana denna morgon. 

Men vi hittade ett, så idag och imorgon natt kommer vi att sova på en sommarlovsstängd internatskola. Dörrarna till rummen ser ut som skyddsrumsdörrar, vita. Fast våran är också full av skateboard och energidrycks loggor. Hela skolan ser ut som konstinstallation där graffiti möter internat. På ett positivt sätt alltså. 
 Så efter att ha legat halvt medvetslösa och laddat upp med batteri och internet gav vi oss ut. Ljubljana är en liten men överraskande vacker och prydlig stad. För er som inte vet så är Ljubljana Sloveniens huvudstad. Och för er som inte vet vart Slovenien ligger så är det norr om Kroatien. Agnes sa faktiskt att Ljubljana var hennes favorit stad, vilket säger en hel del. Johanna sa att Ljubljana var bättre än hon trott, men att hon inte heller hade några förväntningar. Vilket inte säger så mycket. Jag har iallafall aldrig upplevt en sådan mat-eufori förut. Varje fredag så är det mat-marknad och torget fylls av små bodar med sjukt god mat! Alla ler och det doftar superb! ALLA MÄNNISKOR MÅSTE DIT! Jag ville äta något slovenskt och frågade en kvinna som åt vid en av bodarna vad jag skulle välja. Hennes man kom från Slovenien och hon rekommenderade fyllda paprikor med rundkornigt ris, köttfärs och kryddor och som serverades med potatismos! Det godaste jag ätit på hela resan. Johanna och Agnes åt mexikanskt, tacos och quesadillas. Jag tror Agnes tröttnade på mitt tjat om att alla var tvungna att smaka, eftersom hon gav mig en chili och sen kände jag ingen mer smak :(. Resten av dan gick vi i secondhand-butiker och kollade vad kulglass kostar (1kula 1,5€ och 2 kulor 2,5€ oftast) men vi köpte ingen (än). Vi hamnade också på beachvolleyboll-finalen mellan två slovakiska topp-lag. Vi såg dem värma upp i 45 min och spela i 10 innan vi gick. Nu är vi i vårt stora rum och pratat om att vi borde duscha. Men vi går nog tillbaka till marknaden och äter middag istället. Friterade små fiskar är det gott? Det ser gott ut. Sen ska vi försöka ta oss upp till något slott 65m upp för att se solnedgången. Så just nu äter vi bara god mat och kollar på gamla saker. Det är alltså ganska bra med oss!
 
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp