Emma dricker jord (7/8)

Imorse vaknade vi alla med träningsvärk i vaderna. Fråga oss inte om hur vi fick det, för vi absolut ingen aning, det är ett mysterium...

Frukosten här på A Plus hostel var något annorlunda från de andra vi varit på eller frukostar överhuvudtaget. Vart ska jag börja? Det fanns korv med bröd (baguette), sallad, bullar, toast, pastasallad-ish, yoghurt och limpa. Vi antar att det var rester från gårdagens (frukosten är på en restaurang) eller så är det en gammal hederlig pragisk frukost? Ingen som vet (det heller)...

Planen för dagen var att gå på en gratis tour som började kl 3. Så innan det gav vi oss ut på gatorna och promenerade mot turistströmmen (vi var helt ensamma om att gå i vår riktning), detta för att få se tv-tornet, någon kyrka, en stängd second hand butik och slutligen vid lunchtid hamna på ett museum som hade en utställning om döden som vi kikade på för en slant. De fanns tre sektioner som vi råkade gå på i fel ordning (hehe). Men det var coolt. Det fanns skelett (mänskliga) som jag (Agnes) tycker känns så otroligt overkliga. För det första att allt ser så lika ut, man skulle inte kunna skilja på någon eller något känns det som. Sen kan jag inte få in att vi ser ut sådär. Vi är sådär. Hm. Men så är det.

Vi åt därefter en två rätters lunch på muséet (de skulle tydligen ha bra bröd (?) stod det på en karta vi hade). Vi åt alla bröd på ett eller annat sätt, Emma till sin soppa, Johanna i sin sallad och jag åt en macka. Emma köpte också en vattenmelonslemonad som smakade jord och vatten, men den var fin att titta på, och Johanna köpte pepsi. Medan jag köpte iste med hallonsmak, vilket var kallt early grey med hallon och isbitar. Det var väl gott om man tänkte bort den där konstiga early grey-smaken som jag inte gillar. Efter det lite efterrätt på det för att lyxa till det. Slutsats, brödet smakade som bröd smakar, inget special special direkt (Emma protesterar).
Vi begav oss mot den utsedda platsen där touren skulle börja, för att när vi kommer dit får veta att guiden är sjuk. Det blir helt enkelt tour imorgon istället. Vi planerade om och begav oss då mot John Lennon Wall. Som vi tyckte var fin att se, dock tycker jag det var lite för mycket "klotter" (Emma vill också flika in att det var gott med isglass som hon åt där). På vägen dit och tillbaka gick vi över Karlsbron, själva bron var väl inte jättefin men utsikterna var, och där i närheten fann vi en bokaffär som vi stannade i ett tag (det fanns AC❤️). 
Därefter, med lite kringelkrokar, strosade vi vidare till en shoppingmal för att göra någon annat än sightseeinga hela tiden. Vi kikade i ett par butiker innan vi gav oss iväg till det utsedda middagsstället La Casa Blu (som också var rekommenderat av kartan). Det var en spansk/mexikansk restaurang där vi helt enkelt åt quesadillas/burrito i en mysig atomsfär.

Allmänt |
Upp