Budapest 5 augusti


Då ingen frukost ingår på hostelet, åkte vi in till centrum för att äta frukost. Vi köpte varsin macka och juice, som var otroligt billigt, all mat är jättebillig här. Sedan gick vi till turistinformationen för att be om Budapest-tips, det vi fick var istället en bunt papper och en vägbeskrivning till en affär som var fel. Turistinformationerna runt om i Europa måste bli bättre!!

När vi gick längs den största turistigaste gatan här såg vi en skylt om billig manikyr. Det skulle vara kul att testa tänkte vi, det slutade i katastrof. Vi blir nedledda i en källare av en kvinna och träffar på en man som visar oss vägen till manikyr-rummet. Det finns dock ingen personal som är beredd på att ge manikyr (kanske för att vi är de första gästerna på kanske en månad?), så han ringer och skriker på någon anställd. Tillslut kommer en tjej som börjar fixa våra naglar, tyvärr så har de flesta nagellacken torkat. Därför springer mannen iväg på Billa (tänk Hemköp) och köper en påse nagellack, här snackar vi kvalité. Agnes nagellack har redan skrapats av efter ett par timmar, och mina (Johannas) har en konstig form. De såg bättre ut innan, en blind brandman kunde gjort det bättre. 

Senare tog vi en fika (den första på resan förutom glass) på ett ställe som hette Blue Bird Café eller nåt sånt. Där det fanns brownies, cheesecake, pajer osv, väldigt gott. Sedan gick vi till en park och var så trötta att vi tänkte åka tillbaka till hostelet för att äta och sen åka in till centrum igen. Men helt plötsligt kom världens åskskur när vi var inne på en affär, det haglade till och med stora isbitar och vi fick vänta där tills regnet var över, vilket tog ett bra tag. Efter en stunds letande hittade vi ett ställe där vi köpte gyros till middag. 

Senare på kvällen åkte vi tillbaka in till  smeten. Tyvärr missade vi bussen tillbaka och fick vänta en timme på McD, men glass är inte heller så fel. 


Allmänt |
Upp