Båttur i Polen (10/8)

Vi vaknade i ett rum lika varmt som i tropikerna. Tog oss en dusch, som inte hjälpte mycket direkt, man var lika blöt innan som efter. Så kul var det. Vi gav oss därefter i väg mot city för att jaga rätt på lite frukost. Lättare sagt än gjort då polackerna röker och dricker kaffe till frukost. Hm. Inte det vi var ute efter direkt. Men vi fann ett ställe där vi åt mackor/pajer (var någon sort blandning) och drack lite juice till bland de nakna ängelbäbisarna (som det kryllade av på väggarna). Mätta gav vi oss sedan iväg för att upptäcka vad staden hade att erbjuda. De visade sig att de hade dwarfs (tomtar) lite var stans i city. Ganska tråkiga och små. Men det var deras grej tydligen. Därefter gick vi till en kyrka som Emma ville se. Den hade fina målningar och såg väl ut som många andra kyrkor också gör. (Emma protesterar)
Vi bestämde oss tappert nog för att hyra en roddbåt på ett ställe efter floden som vi hittade efter att vi gått längst en rad med avspärrningar (de skulle göra om hela flodkanten typ). En timme hade vi på att ta oss fram och tillbaka på den där floden. Jämfört med andra åkte vi säkert en ynklig sväng men vi försökte njuta av den där ynka timmen vi hade på den väldigt gröna algfyllda floden. Förutom att vi måste sett allmänt löjliga då vi kröp över båten för att byta plats med varandra (kanske också för att vi åkte sicksack istället för rakt fram) så tog vi oss fram och tillbaka på utsatt tid utan att ramla i, köra på någon eller välta båten. (Jag som avskyr båtar av alla slag, och gillar allmänt inte stora vattensamlingar, där man kan bli dödad av stora fiskar (typ hajar eller gäddor). Detta förklarar kanske varför jag inte var väldigt entusiastisk till denna "utflykt" men Emma hade glöd så att det räckte och blev över.)
Efter ännu en runda i en kyrka gav vi oss till Emmas utsedda vegan-ställe. Emma åt kall soppa, mycket god enligt henne, (Emma: du låter skeptisk?) medan Johanna och jag (Agnes) åt falafel. De fick tummen upp. Vi drack till maten någon lemonad liknade dricker, som också var bra. 
Allmänt less på det varma klimatet och stadens sevärdheter åkte vi till ett shoppingcenter lite utanför city som vi stannade på fram till vi åkte hem. Vi tog en fika på Starbucks, en dyr sådan, men ibland bör man lyxa. Det var ett fint och modernt köpcenter med 250 butiker. Självklart så köpte jag och Emma EXAKT lika tröjor. Vi åt också middag på någon vegetariskt ställe. Emma åt gulasch, Johanna sallad och jag vegoburgare. En vegetarisk dag i tropikerna helt enkelt. 
Allmänt |
Upp