4/8 mot Budapest


Tåget till Budapest gick inte förrän lunchtid så vi hade en lugn morgon då vi packade och letade vägbeskrivning till hostelet. Så här efter några veckor kan man lägga märke till att vi har alla olika "packstilar". Jag (Agnes) vill helst packa allt dagen innan för att vara klar, Johanna packar allt snabbt dagen vi ska åka i god tid och slutligen Emma som packar allt i sista sekund så att man precis på minuten hinner ner till utcheckningen innan den är slut. Men vi har överlevt så här länge, så det är ju skönt.

Väl på perrongen skapade vi en camp med våra ryggsäckar, dvs sprida ut sig över minst en bänkrad och lite runtomkring också, där vi satt och inväntade tåget. Lunch inhandlade vi också, Johanna och jag köpte döner hos några buttra dönergubbar som verkade hel less på att sälja döner till turister (som oss) på tågstationen som helt enkelt alltid har fel och är allmänt störiga när man vill köpa sig en döner med kort (vilket bara har ett självklart svar: NE) eller måste fråga vad som ingår. Medan Emma köpte subway, där de var bättre på att hantera service. Men vi fick vår mat och alla parter blev glada.

Slutligen framme i Budapest följde vi vägbeskrivningarna till hostel, vilket ledde oss rakt ut i Budas-bushen till en pub med en massa gamla gubbar som drack öl. Lite skeptiska över om vi hamnat rätt (vilket vi också gjort) gick vi in och fick vårt rum. Personalen var väldigt trevlig och det var inte så hemsk som det såg ut utifrån. Phju. 

Därefter drog vi in till Pest för att dra en repa i distrikt 7. Vintage-distriktet där vi helt random fann Attaboy, en helt fantastisk hamburgerrestaurang, som tydligen är mycket omskriven. Hamburgarna där var, ahh, så goda och värda den lilla pengen i la på dem (65kr med tillbehör och allt!!!!!!!). Budapest blev därmed utnämnd till bästa matstaden så här lång på resan. Proppmätta vandrade vi runt i staden. Kikade på lite sevärdheter som Basilika-kyrkan (som den typ heter), parlamentet, någon ö och en matmarknad där de sålde glasspinnar. De såg så frestande ut att jag var tvungen att köpa en och det var det värt. Fruktansvärt god var den, mastig också för den delen så Emma och Johanna fick halva då jag inte kunde äta något mer. Kort och gott en bra dag helt enkelt.
 
 
 
Allmänt |
Upp